Je zomervakantie invullen met…extra colleges. Dat kan deze zomer bij de Rotterdam Summer School.

In het buitenland zijn de zomerprogramma’s oftewel Summerschools al razend populair. In Nederland beginnen ook steeds meer universiteiten dergelijke programma’s aan te bieden, ook de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Helemaal nieuw is het zomerprogramma niet, vertelt Ad Hofstede, directeur van de Erasmus Academie en kwartiermaker van de Rotterdam Summer School. “Sommige faculteiten en vakgroepen van de Erasmus Universiteit boden al losse zomercursussen aan. Het verschil dit jaar is dat we dit jaar alles op één plek hebben verzameld.”

Van yoga tot marketing

Op de plek vind je ook het cursusaanbod van Codarts en de Willem de Kooning Academy, de Rotterdam Summer School is namelijk een samenwerkingsverband met de verschillende Rotterdamse instellingen. Dat zorgt voor een zeer uiteenlopend cursusaanbod. Van Creative and innovative thinking tot Urban innovation en International marketing and logistics tot een cursus yoga.

De cursussen worden tussen juni en augustus gegeven en duren 1 tot 2 weken. De kosten liggen tussen de 550 en 1000 euro. Studenten en professionals kunnen zich tot de zomer inschrijven. Tot eind maart geeft de Rotterdam Summer School de inschrijvers gegarandeerd onderdak, na die tijd moeten deelnemers zelf voor een verblijf zorgen.

Meer informatie vind je op de site van de Rotterdam Summer School.