Het UAF, de stichting voor vluchtelingstudenten, gaat 500 vluchtelingen koppelen aan mentoren. De projectaanvraag hiervoor bij de Nationale Postcode Loterij is gehonoreerd.

Dankzij Refugees@Campus, zoals het project heet, krijgen 500 vluchtelingstudenten de komende drie jaar een mentor, die hen kan ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland. De mentoren zijn een aanvulling op de begeleiding die het UAF jaarlijks aan ongeveer 3.000 hoogopgeleide vluchtelingen biedt.

Erg wennen

“Veel vluchtelingen moeten erg wennen aan het Nederlandse onderwijssysteem en de omgangsvormen op hogeronderwijsinstellingen. Daarom willen wij hen koppelen aan een mentor, een student die hen wegwijs maakt op de instelling, de studievereniging, de sportclub en in de stad”, zegt Mardjan Seighali, directeur UAF.

Het doel van het project is dat na drie jaar 500 vluchtelingstudenten aan een mentor zijn gekoppeld. In de komende maanden werkt het UAF de plannen verder uit en start het met de werving van mentoren. De organisatie verwacht de komende tijd een flinke stijging van het aantal aanvragen voor begeleiding.