500 vluchtelingstudenten krijgen mentor dankzij geld van de Postcode Loterij

De studenten krijgen drie jaar begeleiding van een mentor, zodat ze zich sneller thuis voelen in de Nederlandse samenleving en een toekomst kunnen opbouwen.

Vluchtelingen verbleven in september tijdelijk in Erasmus Sport. Beeld: Jolene Meijerink

Het UAF, de stichting voor vluchtelingstudenten, gaat 500 vluchtelingen koppelen aan mentoren. De projectaanvraag hiervoor bij de Nationale Postcode Loterij is gehonoreerd.

Dankzij Refugees@Campus, zoals het project heet, krijgen 500 vluchtelingstudenten de komende drie jaar een mentor, die hen kan ondersteunen bij het opbouwen van een toekomst in Nederland. De mentoren zijn een aanvulling op de begeleiding die het UAF jaarlijks aan ongeveer 3.000 hoogopgeleide vluchtelingen biedt.

Erg wennen

“Veel vluchtelingen moeten erg wennen aan het Nederlandse onderwijssysteem en de omgangsvormen op hogeronderwijsinstellingen. Daarom willen wij hen koppelen aan een mentor, een student die hen wegwijs maakt op de instelling, de studievereniging, de sportclub en in de stad”, zegt Mardjan Seighali, directeur UAF.

Het doel van het project is dat na drie jaar 500 vluchtelingstudenten aan een mentor zijn gekoppeld. In de komende maanden werkt het UAF de plannen verder uit en start het met de werving van mentoren. De organisatie verwacht de komende tijd een flinke stijging van het aantal aanvragen voor begeleiding.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.