Erasmus @ IFFR Film Night – Men & Chicken

Een rare film, maar voor de bezoekers een goede start van het Internationale Filmfestival Rotterdam (IFFR). Erasmus Magazine was aanwezig bij de vertoning van Men & Chicken om studenten interviewen op hun mening, hun plannen voor de komende twee weken en de IFFR-ervaring.

Beeld: Tom Hollestelle

Kippen met koeienhoeven, ooievaars met menselijke voeten en vijf lelijke broers in een spookhuis op het verlaten eiland Ork is alles wat je nodig hebt voor een goede horrorcomedy. De Deense Men & Chicken, die werd vertoond op Erasmus @ IFFR Film Night, georganiseerd door SG Erasmus, trok een grote groep enthousiaste studenten. EM was aanwezig en sprak met een paar studenten over de nogal vreemde maar toch humoristische Deense horror komedie, het International Film Festival en wat hun plannen zijn voor de komende twee weken.

Stefano (24), student International Public Management uit Italië

Beeld: Tom Hollestelle

“Dit is mijn eerste keer op het International Film Festival in Rotterdam, en ik ben niet helemaal zeker wat ik kan verwachten. Men & Chicken vond ik een zeer vreemde comedy, omdat ik niet verwachtte dat de broers half dier waren, maar ik kijk uit naar de komende twee weken. Het voelt geweldig in een stad te wonen waar het International Film Festival plaatsvindt. De sfeer is echt te gek.”

Auré (21), student Communication and Media uit België

Beeld: Tom Hollestelle

“Ik vind het heerlijk om op te treden en ik heb een grote passie voor comedy, dus ik kan niet wachten meer films te zien en talenten te spotten de komende twee weken. De film vond ik vreemd. De broers waren allen een experiment van hun vader. Hij had ze gekruist met verschillende dieren. Ondanks dat, vond ik het een goede film.”

 

Francesca (24), student International Public Management uit Italië

Beeld: Tom Hollestelle

“Ik wist dat het een ​​vreemde film zou zijn, maar toch had ik de verhaallijn niet verwacht. Vreemd of niet, ik houd van het feit dat de film niet was nagesynchroniseerd. Meestal worden films ingesproken in het Engels, maar dat de mooiheid van de film weg. Dit is mijn eerste keer op het International Film Festival, ik kan niet wachten om te zien wat het festival nog meer te bieden heeft.”

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.