Kippen met koeienhoeven, ooievaars met menselijke voeten en vijf lelijke broers in een spookhuis op het verlaten eiland Ork is alles wat je nodig hebt voor een goede horrorcomedy. De Deense Men & Chicken, die werd vertoond op Erasmus @ IFFR Film Night, georganiseerd door SG Erasmus, trok een grote groep enthousiaste studenten. EM was aanwezig en sprak met een paar studenten over de nogal vreemde maar toch humoristische Deense horror komedie, het International Film Festival en wat hun plannen zijn voor de komende twee weken.

Stefano (24), student International Public Management uit Italië

men and chicken 3
Beeld door: Tom Hollestelle

“Dit is mijn eerste keer op het International Film Festival in Rotterdam, en ik ben niet helemaal zeker wat ik kan verwachten. Men & Chicken vond ik een zeer vreemde comedy, omdat ik niet verwachtte dat de broers half dier waren, maar ik kijk uit naar de komende twee weken. Het voelt geweldig in een stad te wonen waar het International Film Festival plaatsvindt. De sfeer is echt te gek.”

Auré (21), student Communication and Media uit België

men and chicken 4
Beeld door: Tom Hollestelle

“Ik vind het heerlijk om op te treden en ik heb een grote passie voor comedy, dus ik kan niet wachten meer films te zien en talenten te spotten de komende twee weken. De film vond ik vreemd. De broers waren allen een experiment van hun vader. Hij had ze gekruist met verschillende dieren. Ondanks dat, vond ik het een goede film.”

 

Francesca (24), student International Public Management uit Italië

Men and chicken 2
Beeld door: Tom Hollestelle

“Ik wist dat het een ​​vreemde film zou zijn, maar toch had ik de verhaallijn niet verwacht. Vreemd of niet, ik houd van het feit dat de film niet was nagesynchroniseerd. Meestal worden films ingesproken in het Engels, maar dat de mooiheid van de film weg. Dit is mijn eerste keer op het International Film Festival, ik kan niet wachten om te zien wat het festival nog meer te bieden heeft.”