Feest bij Erasmus Sport. De tienduizendste sportpas van het jaar werd afgelopen dinsdag verkocht. Een record, want nog nooit waren er zoveel passen tegelijk actief.

De afgelopen jaren steeg het aantal bezoekers van het sportcentrum aanzienlijk. Deze grote stijging is mede te danken aan een betere samenwerking met studieverenigingen. Op die manier kunnen de studenten beter bereikt worden. “Voor de verenigingen is het voordeel dat ze hun leden kortingen kunnen bieden”, aldus directeur Jon de Ruijter van Erasmus Sport.

Veel internationale studenten

Vooral internationale studenten maken veel gebruik van het sportcentrum. “Meer dan 60 procent heeft een sportpas, ook komen deze studenten vaker dan gemiddeld.” Waar Nederlandse studenten gemiddeld 1,6 keer per week komen, maken internationale studenten zo’n 2,5 keer per week gebruikt van de pas. Onder de medewerkers is juist een daling van het aantal sportpassen te zien. “Vaak geven ze als reden de verhoogde werkdruk sinds de reorganisatie.”

Nadelen

De grote groei brengt ook wat problemen met zich mee. Voor sommige sporten is er een ledenstop omdat er geen ruimte is voor meer studenten. Het gaat dan vooral om zaalsporten zoals volleybal en basketbal. “We zijn op dit moment op zoek naar oplossingen,” vertelt De Ruijter. Een van die mogelijke oplossingen is een tijdelijke opblaasbare hal op het leegstaande stuk tegenover het Plaza.