Wageningse studenten protesteren tegen vleesvrije maandag

Meatless Monday werd al in mei ingevoerd, maar voor de demonstranten was de maat nu vol

Beeld: U.S. Department of Agriculture

Mensen kunnen veel tegenslagen hebben, maar er komt een moment dat het gewoon te veel is. Dat moment is maandag gekomen voor een vijftal Wageningse studenten. De studenten demonstreerden – sommigen verkleed als hotdog of koe – tegen de Meatless Monday op de campus door gehaktballen uit te delen.

De actievoerders zeggen niet per se tegen het minderen van vlees te zijn, maar willen met de actie een discussie starten. “De ingevoerde Meatless Monday slaagt er niet in om die discussie over de vermindering van vleesconsumptie op gang te brengen,” legt Ruben Imhof, eerstejaarsstudent Biotechnologie uit aan Resource. “Dit komt omdat het van bovenaf is opgelegd en weinig achtergrondinformatie biedt. We willen dat mensen goed ingelicht zijn en een vrije keuze kunnen maken.

Beeld: Rob Ramaker

Beperkte keuze

De Meatless Monday in Wageningen is overigens niet geheel vleesvrij. Op maandag kunnen studenten en medewerkers nog steeds rundvleeskroketten en broodjes belegd met vlees of vis bestellen. Maar dat is niet genoeg volgens een van de demonstranten. “Je kunt misschien een kroket of een tosti ham-kaas krijgen”, legt Ruben Imhof, eerstejaars student Biotechnologie uit aan Resource, “maar de geboden keus is ernstig beperkt. Ik hoef geen broodje pompoen te eten.”

De maatregel werd in mei als pilot ingevoerd, vanaf oktober werd Meatless Monday officieel een feit. Waarom de studenten nu pas tegen de maatregel protesteren, is niet bekend.

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »