Tassencontrole bij TU Delft

Sinds donderdagochtend worden alle tassen van de bezoekers van de bibliotheek en de Aula gecontroleerd wegens een 'ontvangen signaal'

Beeld: Nels Highberg

Bij de bibliotheek en de Aula van de TU Delft is sinds donderdagochtend een tassencontrole. De controle wordt steekproefgewijs gehouden, zo meldt TU Delta, het journalistiek medium van TU Delft.

Over de reden van de controle wil de universiteit niets bekend maken. Op de briefjes die hangen op de koffieautomaten en bij de ingang van de bibliotheek staat dat de tassencontrole wordt uitgevoerd naar aanleiding van het binnenkomen van een ‘ontvangen signaal, waarvoor het zekere voor het onzekere controle plaatsvindt.’ Bij de mededeling staat verder dat de universiteit het risico als beperkt inschat.

EM vroeg onlangs nog aan studenten of de universiteit de beveiliging op zou moeten schroeven. Hun reacties lees je hier.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.