Het Stadhuisplein is een plek in Rotterdam waar je liever niet dood gevonden wordt. Soms een kleine uitschieter daargelaten, meestal na drieën en met de nodige drankjes in je mik. Maar vanaf donderdag 1 oktober kun je met goed fatsoen naar het wanstaltige feestplein want er is een nieuwe tent ‘HOF’.

hof stadhuisplein foto celine maessen (2)

Nu eens geen feestcafé maar een pop-uplocatie ingericht door drie jonge Rotterdammers met stijl. Aan de voorkant van het pand komt een bar met vissen en aan de achterkant een winkel voor jonge ontwerpers en ondernemers.

Oprichter Daniel Verschoor: “We willen met ‘HOF’ een uitgebreid programma bieden. Zo hebben we een klassiek concert op de planning maar ook een rollerdisco. Daarnaast hebben we op woensdag een avond dat je hier kan eten volgens het ‘Bring your Own-principe’ en op maandag draaien we films.”

Daarnaast is er ruimte voor exposities en op zondag wordt er yogales gegeven. Ook kun je op zondagmiddag goedkoop je fiets laten maken door een bevriende fietsenmaker. Wat kun je hier de komende maand niet doen? Feesten? Mmm er is een kelder, meer wil ik er niet over kwijt. Eind oktober vertrekt het drietal weer uit het pand. Tot die tijd hou het Facebookje in de gaten!

Voor wie van snoeiharde en dreunende techno houdt, vrijdag draait Tommy Four Seven in ‘Toffler’. Wie een melodietje wel kan waarderen moet zaterdag naar de derde editie van de Confetti Club in de Schouwburg met Ben Fresh en Phalerieau.