Op de arrestatie van Erasmus-medewerker Dwight B. zijn dinsdag – buiten de campus – nog 3 arrestaties gevolgd. Dat meldt de Telegraaf. Volgens de ochtendkrant zouden 3 jonge vrouwen betrokken zijn bij de fraudezaak van de administratief medewerker.

Dinsdag meldde Erasmus Magazine dat een medewerker op zijn werk gearresteerd werd door 2 agenten in burger. Hij zou 22.000 euro verduisterd hebben. Uit privacy-overwegingen heeft EM toen de naam en afdeling van de verdachte niet genoemd.

Dwight B. zou volgens de Telegraaf (€ Blendle) rekeningnummers op facturen hebben aangepast. De 3 vrouwen van 22, 25 en 27 jaar uit Rotterdam en Vlaardingen zouden zijn gebruikt om via hen het geld weg te sluizen.

Factuur niet betaald

Al in het najaar van 2014 stelde de universiteit een onderzoek in naar onregelmatigheden op de afdeling crediteuren, nadat een zzp’er geklaagd had dat zijn factuur niet betaald werd. Uit het onderzoek bleek dat B. de rekeningnummers op de factuur digitaal veranderd had, zodat het geld op een andere rekening terechtkwam. Daarop schakelde de universiteit de politie in.

Camerabeelden

Via camerabeelden van pinautomaten kon de politie uiteindelijk met zekerheid zeggen dat het om B. ging die het geld weer van een van de rekeningen haalde. Met de foto van de pinner in de hand zouden agenten vervolgens naar de universiteit zijn gegaan, waarbij collega’s B. herkenden. ES