Naschrift artikel ‘Dubieuze club zet voet op campus’

In Erasmus Magazine 20 (4 juni 2009) staat het artikel ‘Dubieuze club zet voet op campus’ dat onder meer gaat over het Jensen Leadership Seminar georganiseerd door Erasmus Academie van 8 tot en met 12 juni op de campus.

In het artikel wordt gesteld dat sprekers Michael C. Jensen, Werner Erhard en Steve Zaffron kopstukken zijn van Landmark, een organisatie die in het verleden negatief in het nieuws is gekomen. Nader onderzoek wijst uit dat Michael C. Jensen, emeritus hoogleraar en consultant, formeel niet verbonden is aan Landmark Education. Werner Erhard is weliswaar grondlegger van het gedachtegoed van Landmark, maar werkt momenteel als onafhankelijk adviseur. Steve Zaffron is CEO van de Vanto Group, een organisatie die tot 2007 Landmark Education Business Development heette.

Het Jensen Leadership Seminar, zoals dat op de Erasmus Universiteit Rotterdam is gehouden, heeft geen directe relatie met Landmark Education. Het spijt de redactie ten zeerste als de reputatie van Werner Erhard en Steve Zaffron door het artikel schade zou hebben opgelopen.

De redactie van Erasmus Magazine heeft met het artikel niet willen suggereren dat de organiserende partij, Erasmus Academie, bewust feiten rondom het seminar heeft willen verzwijgen. En ook niet dat het seminar de heimelijke bedoeling zou hebben gehad om cursisten voor Landmark Education te werven.

Wieneke Gunneweg, hoofdredacteur Erasmus Magazine

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.