Je bent nooit te jong om te leren, zullen de bouwvakkers gedacht hebben bij het renoveren van kinderdagverblijf de Blauwe Steur. Sinds de dagopvang haar deuren opnieuw heeft geopend onder de collegezaal van gebouw A, is geluidsoverlast aan de orde van de dag.

“De colleges zijn hier letterlijk te volgen.” Liesbeth Canta van de Blauwe Steur heeft er zichtbaar genoeg van. “Het lijkt af en toe wel een kermis.” Rond het middaguur tanken veel baby’s die er verblijven even bij met een middagdutje. En elke dag wordt er op dat moment college gegeven in de Aula. Het nieuw aangelegde ventilatiesysteem zorgt ervoor dat er een open verbinding is tussen de slaapzaal van het jonge grut en de bovenliggende collegezaal. Volgens Canta zijn sommige kinderen zelfs bang geworden voor de ruimte waar het geluidslek is. Gevolg: de kids uiten hun ongerief door te huilen. De geruchten gaan dat dat weer te horen is tijdens de lectures.

Wie er verantwoordelijk is voor de ontstane overlast is nog onduidelijk. “We worden van het kastje naar de muur gestuurd. Ik heb nét nog zo’n – ze houdt haar handen uiteen – e-mail de deur uit gedaan”, verzucht Canta. JR