Bij de grootse verbouwplannen om campus Woudestein op te knappen, komt er een nieuwigheid om de hoek kijken. Codarts, de hogeschool voor de kunsten in Rotterdam, heeft laten weten ‘interesse te hebben’ om zich op de campus van de EUR te vestigen.

De bedoeling is haar zeven locaties, verspreid over Rotterdam, bij elkaar te brengen. Jikkie van der Giessen, Collegevoorzitter van Codarts is positief: “ We hebben een oriënterende bespreking gehad met de EUR en er zijn meerdere plekken beschikbaar. De vraag is nu of het past binnen onze prijsklasse.”

Ton van der Pijl, directeur Algemene Bestuursdienst van de EUR, deelt mee Codarts een voorstel te hebben gedaan. “ Naast het L-gebouw is er plek voor Codarts”, aldus Van der Pijl. Het verzoek ligt, volgens hem, ter goedkeuring bij het ministerie van Onderwijs. Dat Codarts alle zeven locaties naar Woudestein gaat verhuizen, zou hem verbazen.Hij meent dat de hogeschool voor de kunsten niet over zoveel geld beschikt om alle locaties te verhuizen.

Miljoenenkwestie

Dat het om een miljoenenkwestie gaat schrikt Codarts echter niet af. “We houden goede moed”, lacht Van der Giessen. “Alle locaties in een keer verhuizen zal niet lukken. Misschien lukt dat wel in meerdere fases.” De oriëntatie verloopt volgens Van der Giessen ‘zeer positief’. “Maar voordat de definitieve afspraken gemaakt worden, zullen nog wat gesprekken met de EUR plaatsvinden”, laat ze weten. PJ