Van de regen in de drup: in gebouw A gebeurt het letterlijk en figuurlijk. Na maanden werken tussen de renovatiewerkzaamheden zijn nu lekken in het dak ontstaan. De komende weken gaan dakdekkers het gehele dak opnieuw ‘bekleden’.

Lekken: Peter R. de Vries ziet ze liever dan de medewerkers van het A-gebouw. Een eenzaam plantenpotje op de vloer van de tweede verdieping is de stille getuige van wat er gebeurd is. Gevuld met bruin water staat het midden tussen het chique meubilair. Het houten plafond boven het potje verraadt wat er aan de hand is; het regenwater heeft het hout, bedekt met zwarte schimmel, behoorlijk laten ‘werken’.

Arnold Verburg van het Erasmus Facilitair Bedrijf licht de reparaties toe: “We konden de exacte plek of plekken niet vinden. Daarom moet de gehele daklaag vervangen worden.” Eerst zal het dak schoongemaakt worden. “In z’n totaliteit een behoorlijke klus.” Jan Goossens, werkzaam op de plek des onheils, vertelt dat het ‘lekje’ ongeveer drie à vier weken geleden is ontstaan. “We hebben nog geen natte voeten!”, vertelt hij gekscherend.

Hoe de lekken precies zijn ontstaan is onduidelijk. Het dak moest sowieso, als onderdeel van de renovatie, nog een opknapbeurt krijgen. De werkzaamheden zullen 29 mei aanstaande voltooid zijn. We hopen dat onze collega’s het droog houden tot die dag. JR