De Nationale Sportweek wordt ook aan de EUR hoog in ere gehouden. Er zijn diverse clinics (onder meer Chu Yu Do, spinning en squash), vaak onder leiding van nationale grootheden.

  Zumba

Zo verzorgt K-1 world GP finalist 2008 Melvin Manhoef het kickboksen. Komen Sebastiaan Weenink, de nummer drie van Nederland, en viervoudig nationaal kampioen Tommy Berden naar Rotterdam voor de squashworkshop. En doet Luc Krotwaar alle ins en outs van het hardlopen uit de doeken.

Een van de hoogtepunten is het uurtje Zumba, een via telsell bekend geworden fitnessvariant. Ondanks het prachtige weer waren een kleine vijftig dames en twee heren dinsdag 21 april op dit fenomeen in de sporthal afgekomen. Op salsa-, samba-, tango- en merenguemuziek konden zij zich onder aanvoering van een heuse Zumba-instructrice sportief uitleven met schuddende derrières, pirouetten en handgeklap als gevolg. GE