Medewerkers van de universitaire diensten kunnen komend jaar acht uur besteden aan een vrijwilligersklus via WorkMate.nu. Op die manier wil de EUR haar maatschappelijke gezicht tonen in de stad.

Collegevoorzitter Jan Willem Oosterwijk geeft vrijdag 20 maart de aftrap. Hij gaat een paar uur muziekmaken met ouderen met een verstandelijke beperking op ‘Zuid’. “Ik heb zelf wel wat met muziek, dus ik ga lekker meedoen. Later wil ik nog eens met een groepje collega’s naar de Voedselbank, kijken wat daar speelt.”

Werknemers matchen met klus

Medewerkers van de Shared Service Centra’s en Stafdiensten krijgen eind maart bericht hoe ze kunnen meedoen. Na een jaar wordt besloten of medewerkers van de faculteiten zich ook kunnen aanmelden bij WorkMate. Deze website matcht vrijwilligers met de activiteiten van verschillende welzijnsorganisaties in Rotterdam. WorkMate zoekt activiteiten uit die steeds door verschillende mensen gedaan kunnen worden. Op die manier wordt de continuïteit gewaarborgd. Het varieert van een middag jongeren in Feijenoord bezighouden tot koken voor en met gehandicapten.

Verplicht WorkMate

Medewerkers hebben overigens alleen recht op de acht uur betaald verlof per jaar, als ze een vrijwilligersklus via WorkMate doen. Volgens Oosterwijk, omdat op die manier de kwaliteit van de klussen verzekerd is. Het controleren of ander vrijwilligerswerk in aanmerking zou komen voor betaald verlof, vergt onevenredig veel werk, aldus de Collegevoorzitter. WG

Meer informatie over WorkMate