During this week, the student association RSG is throwing a massive party for members and friends on 28 March, the Erasmus Dance Society is holding a salsa workshop, while the RSM faculty association STAR is organising a party in BarTender. RSC and RVSV are jointly organising ‘’t Walhallaweek’ and student association Laurentius hosts the ‘Goudkoorts’ party event. And there’s much more: take a look at the Erasmus Magazine events calendar to see all the events taking place during this week.

De tentamenvrije week was een vurige wens van de studentenverenigingen, verzameld in de Rotterdamse Kamer van Verenigingen (RKVV). Korrein Volders en Bas Louman, studentleden van de Universiteitsraad, hebben zich ingezet om het mogelijk te maken. “De RKVV kaart al enkele jaren het probleem aan dat het moeilijk is een moment te vinden voor studentenfeesten, op een moment dat niemand tentamens heeft”, vertelt Volders. “Wij zijn daarover vorig jaar in gesprek gegaan met rector magnificus Huib Pols. Die vond een tentamenvrije week een goed idee.”

Daarna volgde nog een ingewikkelde puzzel om alle decanen op één lijn te krijgen, en uiteindelijk rolde week 13 – 28 maart tot en met 1 april – uit de bus. Vanaf volgend jaar verschuift het vermoedelijk naar week 10. Volders hoopt dat ook studieverenigingen en politieke organisaties dan meer activiteiten gaan organiseren in de tentamenvrije week.

In elk geval is er dit jaar al genoeg te doen. Het volledige overzicht van alle activiteiten is hier te vinden.