Dit heeft de advocaat van L. gemeld en is bevestigd door het Openbaar Ministerie, zo staat te lezen in het AD. L.’s advocaat zegt tegen de krant: “De gepleegde feiten zijn heel ernstig wat betreft de aard en de impact. Dat staat buiten kijf. Maar eveneens is bij mijn cliënt sprake van ernstige psychische problematiek die heeft doorgewerkt bij de ten laste gelegde feiten. Dan is naast de celstraf maar één vonnis passend en dat is behandeling.”
Toerekeningsvatbaarheid
Het OM eiste dertig jaar cel en tbs, omdat er sprake zou zijn van verminderde tot sterk verminderde toerekeningsvatbaarheid van L. De Rotterdamse rechtbank ging daar niet in mee en veroordeelde de voormalig geneeskundestudent tot een levenslange gevangenisstraf. “U heeft de controle gehouden en u was zich bewust van de verschrikkelijke gevolgen”, aldus de rechtbank in een toelichting op haar vonnis.
Klap voor nabestaanden
Een woordvoerder van Namens de Familie, die de familie van de buurvrouw en haar dochter bijstaat, meldt aan het AD dat het hoger beroep als een klap komt voor de nabestaanden.
De advocaat licht toe waarom er voor hoger beroep is gekozen: “Een levenslange celstraf betekent in dit geval dat je de sleutel weggooit in een zaak van iemand die lijdt aan een ernstige psychische problematiek.” Fouad L. lijdt volgens deskundigen die hem onderzochten aan een autismespectrumstoornis.