De studententoren stond gepland op een parkeerterrein in de wijk Little C, maar het is de gemeente niet gelukt om 32 vervangende parkeerplekken te vinden in de omgeving. Volgens een interne brief van Woonstad aan de gemeente is dat een reden waarom de corporatie de samenwerking beëindigde. Daarnaast heeft de gemeente de grondprijs voor sociale woningen verhoogd, van honderd naar 250 euro per vierkante meter. Dit heeft volgens Woonstad een ‘negatief effect op de financiële haalbaarheid’.

Exacte locatie

De gemeente en Woonstad hebben ook onenigheid over de exacte locatie. Woonstad wilde het gebouw enkele meters verplaatsen vanwege de metrotunnel die daar loopt, maar de gemeente gaf daar geen gehoor aan. Volgens een woordvoerder van de gemeente ging het om een verplaatsing van 25 meter, met verregaande consequenties. De woordvoerder heeft aan het AD bevestigd dat het project van de baan is.

Tekort aan studentenwoningen

Rotterdam kampt met een groot tekort aan studentenwoningen. Daarom bouwt de gemeente de komende jaren studentenwoningen aan de Toepad. Ook in het Brainpark en Prins Alexander komen er honderden nieuwe studentenwoningen.

Studentenwoningen-Brainpark-gemeente Rotterdam

Lees meer

Honderden nieuwe studentenwoningen in Brainpark en bij Rotterdam Alexander

De gemeente Rotterdam gaat ruim vijfhonderd extra woningen bouwen, grotendeels bestemd…