In Brainpark 1 maakt een verouderd kantoorpand aan de Max Euwelaan plaats voor een gebouw met 348 woningen. Het is nog niet duidelijk hoeveel studentenwoningen er precies komen. Aan de Hoofdweg, vlak bij station Rotterdam Alexander, bouwt de gemeente 286 studentenwoningen, met voorzieningen als een gemeenschappelijke huiskamer, een wasserette en een binnentuin.

Voor Rotterdamse studenten

De studentenwoningen zijn beschikbaar voor alle studenten in het mbo, hbo of wo in Rotterdam. Ook internationale studenten en studenten met een functiebeperking zijn welkom. Volgens een woordvoerder van de gemeente is DUWO de beoogde verhuurder van de studentenwoningen in Prins Alexander. Van de studentenwoningen in het Brainpark is de verhuurder nog niet bekend.

Flexwoningen studenten Toepad studentenwoningen_woonstadrotterdam

Lees meer

Nieuwe studentenwoningen aan Toepad vanaf 2026

Woningcorporatie Woonstad begint in 2025 met de bouw van ruim driehonderd…

Oplevering

De bouw van de studentenwoningen in Brainpark gaat eind 2025 van start. “Waarschijnlijk duurt de bouw tweeënhalf tot drie jaar”, zegt de woordvoerder. Over de bouw en de oplevering van de studentenwoningen in Prins Alexander durft de ontwikkelaar nog geen uitspraak te doen.

Levendigheid

De gemeente heeft voor deze locaties gekozen omdat ze dicht bij de Erasmus Universiteit en ov-voorzieningen liggen. “Studentenwoningen brengen levendigheid in de wijk. Door de bouw van deze studentenwoningen hopen wij deze gebieden te veranderen in een gebied waar zowel gewoond als gewerkt wordt”, zegt de woordvoerder.

Er is in Rotterdam een groot tekort aan studentenwoningen. Volgens de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting van 2023 is de wachttijd voor een kamer gemiddeld zestien maanden, terwijl dat in 2018 nog maar tien maanden was. Rotterdamse studenten betalen gemiddeld de hoogste huur van Nederland.

Peer_van_Tetterode_EUC_adviesbureau_kamer_urmi_2022-04-04

Lees meer

Enschede beste studentenkamerstad, Rotterdam duurst

Enschede is de beste studentenkamerstad van Nederland, stelt de Landelijke…

Nog geen reactie — begin de discussie!