Het gaat om zogeheten flexwoningen. Dat zijn woningen die al in de fabriek in elkaar worden gezet en op de plek van bestemming worden afgebouwd. Elke woning heeft een eigen keuken, toilet en badkamer. De woonruimte is ongeveer 18 vierkante meter en er mag maximaal één student wonen.

De studentenwoningen worden gebouwd aan het Toepad, tussen twee volkstuinverenigingen. Om te zorgen dat de locatie goed bereikbaar wordt vanuit de universiteit, komt er aan de kant van het Toepad een brug. Ook het fietspad vanaf de Kralingse Zoom wordt aangepakt en veiliger gemaakt.

Betaalbaar

Flexwoningen studenten Toepad studentenwoningen pijl_woonstadrotterdam
De locatie van de nieuwe woningen. Beeld door: Woonstad Rotterdam

Met de woningen wil Woonstad studenten huisvesten die tussen de 18 en 30 jaar zijn. Ze moeten ingeschreven zijn aan een Rotterdamse mbo, hbo of universiteit. Naast Nederlandse studenten is er ook ruimte voor internationale studenten.

De woningcorporatie wil graag betaalbare woningen bouwen voor studenten, zegt de woordvoerder. Het plan is dat de huur ongeveer 450 euro bedraagt voor studenten onder 23 jaar en 650 euro voor studenten van 23 jaar en ouder.

Alvast inschrijven

De exacte datum van oplevering is nog niet bekend. “Het is nog niet definitief wanneer de studenten de woningen kunnen betrekken, maar ze kunnen zich volgend jaar inschrijven voor de woningen bij Stadswonen”, zegt een woordvoerder van Woonstad Rotterdam.

Studentenhuisvesting huur tekort studentenwoningen renting studentenhuis woningnood Stock illustratie – Migle Alonderyte

Lees meer

Studenten hebben het zwaar op kamermarkt, tekort neemt alleen maar toe

De druk op de Rotterdamse kamermarkt is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Er is…