Opvallend genoeg heeft de grootste partij in de raad – de Erasmus Alliance – dit jaar maar één kandidaat op de lijst staan, het huidige raadslid Emre Ulusoy. Daarmee verliest de partij dus minimaal drie zetels ten opzichte van de vier van vorig jaar.

Nieuwe partij

Nieuwkomer op de lijst is OUR Erasmus, waarvan huidig Alliance-raadslid Timo Zandvliet de lijsttrekker is. Op de lijst staan – naar eigen zeggen – vertegenwoordigers van alle grootste studieverenigingen aan de Erasmus Universiteit. Zo wil de partij de verenigingen beter vertegenwoordigen in de raad.

Verder zijn ook Liberi Erasmi (nu 4 zetels, 20 kandidaten op de lijst), Erasmus Student Coalition (2 zetels, 30 kandidaten) en de Progressive Student Party (2 zetels, 10 kandidaten) weer vertegenwoordigd op de lijst.

Twaalf van de 24 zetels

In totaal zijn er door de studenten twaalf zetels te verdelen in de raad. De raad bestaat uit 24 leden, de andere twaalf zijn medewerkers en die worden eens in de twee jaar gekozen. De kandidatenlijst is hier te zien. EUR-studenten kunnen tot woensdag 22 mei en stemmen via verkiezingen.eur.nl.

verkiezingsdebat cagla altin aki negate foto Elmer Smaling (1)

Vorig jaar

Opkomst verkiezingen flink hoger, Erasmus Alliance wint

De Erasmus Alliance is de winnaar van de Universiteitsraadsverkiezingen geworden. De…

Lees 3 reacties