Ook Liberi Erasmi haalde, met iets minder stemmen, vier zetels binnen en groeit daardoor één zetel ten opzichte van afgelopen collegejaar. De Progressive Student Party en de Erasmus Student Coalition komen voor het eerst in de raad, met ieder twee studenten.

De verkiezingen van dit jaar – de tweede waaraan studentenpartijen konden meedoen – vormen een positieve trendbreuk met het verleden, waarin het animo onder studenten alleen maar daalde en daalde. Ten opzichte van vorig jaar is de opkomst met ruim 3 procentpunt gestegen, van 5,4 naar 8,7 procent. Dat betekent dat er zo’n 1300 stemmen meer uitgebracht zijn.

Erasmus United was de enige partij die de kiesdrempel net niet haalde. De lijst van Rick Vuijk en Myouska Zwijnenburg kreeg 212 stemmen. Dat was meer dan de helft van Erasmus Student Coalition (337 stemmen, 2 zetels) maar door het restzetelsysteem kreeg United toch geen zetel.

Daarmee verdwijnt het individuele raadslid uit de studentgeleding van de raad. Erin van Gestel was vorig jaar de individuele kandidaat die de raad haalde, en misschien is ze wel de laatste in jaren. De raad zal bestaan uit vier partijen: Erasmus Alliance (4), Liberi Erasmi (4), Progressive Student Party (2) en Erasmus Student Coalition (2).

Onder de medewerkers waren er alleen verkiezingen bij de Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus School of Philosophy en Professional Services. Bij de RSM won Katarzyna Lasak het met een paar stemmen verschil van Richard Brunnquell de Stachelski. Zittend raadslid Max Wagenaar won bij Filosofie van hoogleraar en oud-Kamerlid Ronald van Raak. Jaap Cornelese verliest namens Professional Services zijn zetel aan Pedro van Gessel, terwijl de tweede zetel naar zittend raadslid Sebastiaan Kamp gaat.

Universiteitsraad 2023-2024

Studenten:

Erasmus Alliance: Timo Zandvliet, Cagla Altin, Emre Ulusoy, Yasin Demir.
Liberi Erasmi: Nawin Ramcharan, Wincey Randoe, Iwany Alberts, Jaron Buitelaar
Progressive Student Party: Maryam Ahmed Mohamed, Tom van Dijken
Erasmus Student Coalition: Archaf Taouil, Rami Elorabi

Medewerkers:

Albert Wagelmans (ESE), Natascha Kraal en Ernst Hulst (Erasmus MC), Katarzyna Lasak (RSM), Linda Dekker (ESSB), Max Wagenaar (ESPhil), Aleid Fokkema (ESHCC), Pedro van Gessel en Sebastiaan Kamp (Professional Services), Rosita Boedhai-Jansen (ISS). De tweede zetel van ESSB is nog vacant.

final illustration for counsel version 2 (EM)

Lees meer

Verkiezingen groot succes voor partijen, Aeffix grote winnaar

De drie partijen met meerdere kandidaten hebben uitstekende zaken gedaan tijdens de…

Lees 8 reacties