Bron: youtu.be

In het EUC wordt op dit moment flink gerepeteerd, want op 7 mei staan 24 studenten van studievereniging EUCSA op het podium in Theater Zuidplein met een zelfgeschreven musical genaamd People We Love. Het verhaal speelt zich af in Wilson’s Bar, een kroeg waar de tien totaal verschillende hoofdrollen van het stuk elkaars paden kruisen en de hartstochten van het leven meemaken. Elk karakter dealt met zijn eigen struggles. “Het is gebaseerd op Love Actually. Gaandeweg het verhaal denk je: ‘Oh, dat personage is verbonden met dat personage.’ Of: ‘Oh dat is familie van elkaar! En zij zijn vrienden’”, vertelt Alex Licu, tweedejaars student die het verhaal bedacht en schreef en ook de choreografie doet.

Oefenen, oefenen, oefenen

“We repeteren nu zo’n tien uur per week”, vertelt derdejaars Jules Potier, mede-schrijfster, -bedenker en regisseur. Op de tweede verdieping van het EUC is een lokaal afgehuurd waar zij samen met mede-regisseur Yorrick Bronsgeest met een aantal acteurs de laatste hand legt aan een aantal scenes. Met een script vol notities werken ze geconcentreerd door de scene heen. “Omdat we nu een volledig eigen musical maken, geeft dat de vrijheid om de karakters te vormen naar de acteurs, in plaats van andersom”, vertelt Yorrick. Naast registeren doet hij ook veel productie en communicatie. Dankzij hem staat de groep binnenkort in Theater Zuidplein. “Dat is echt gestoord! Niemand van ons had dat verwacht.”

Ondertussen oefent een andere groep in de kelder van het EUC onder leiding van Alex een vrolijke choreografie op Jailhouse Rock van Elvis Presley. Expressief en vol enthousiasme doet ze de bewegingen voor en geeft ze aanwijzingen over de danspasjes. De cast luistert aandachtig. “Het is hard werken maar het is zo waard!”, vertelt Annabel uit het ensemble. “De sfeer is zo goed,” zegt Lucy, een ander lid. “We zijn echt een familie hier.”

Dronken avond

Het idee voor de musical ontstond vorig jaar juni. Alex vertelt: “Het was eigenlijk heel random. Maar ik wist dat ik heel graag zelf iets wilde maken dit jaar. Toen zei ik op een dronken avond tegen Jules: ‘Kom op! We maken dit jaar zelf een musical!’ En zo is het begonnen.” Samen hebben de vriendinnen maandenlang aan het script gewerkt. “Nu hebben we een verhaal van 150 pagina’s”, vertelt Jules. In september begon het casten en nu werkt een team van 35 cast-crewleden onvermoeid toe naar het optreden in mei.

Alex en Jules hebben eerder met deze commissie op de planken gestaan, maar hebben nu voor het eerst helemaal zelf de touwtjes in handen. “Iets helemaal vanaf nul maken is zo complex, maar zo leuk!” vertelt Alex. “Maar het is ook beangstigend”, zegt Jules. “Vorig jaar deden we Mamma Mia. Dan heb je eindeloos veel voorbeelden om inspiratie uit te putten. Maar dit verhaal is van onszelf, dus we kunnen echt alle kanten op.” Kee Nollet  vertelt: “Zoveel creatieve vrijheid is echt geweldig.” Ze is verantwoordelijk voor muziek en zang. “Als een harmonie dat echt goed kinkt denkt ik: ‘Het is gewoon gelukt! We hebben het
gewoon gedaan!'”

People we love is te zien op dinsdag 7 mei om 18:45. Een ticket kan je hier bestellen en kost €9.39.

Lees meer

Studentenmusical in Oude Luxor

Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is de afgelopen jaren wel een musical van…