Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is de afgelopen jaren wel een musical van gemaakt. Het studentenleven is nu ook aan de beurt in ‘Stationsstraat 169 huis’.

Vieze wc’s, wegrottende champignons in de koelkast, de huur die maar niet overgemaakt wordt; ‘Stationsstraat 169 huis’, op 11 en 12 februari in het Rotterdamse Oude Luxor-theater, gaat over het wel en wee in een studentenhuis. Vijf studenten, elk met hun eigen studie, interesses en eigenaardigheden, moeten het samen zien te rooien. Hun relaties komen onder spanning te staan als ze, na het vetrek van een van hun huisgenoten, op zoek moeten naar een nieuwe kandidaat.

Corpsbal

Bezoekers hoeven geen studentikoze, Lullo-achtige taferelen te verwachten, vertelt acteur Rein Hofman (‘Ja Zuster, Nee Zuster’). “We spelen geen echte typetjes. Er zijn zoveel studenten. Het deel daarvan dat corpsbal is, is heel klein. De musical gaat meer over de fase van je leven en de vragen waar de meeste mensen op dat mee worstelen: maak ik wel de goede keuzes? Toen ik studeerde was ik vooral bezig met wat andere mensen van me verwachtten.”

Laboratorium

De popmusical is een productie van M-lab, een Amsterdams laboratorium voor muziektheater. Beginnende regisseurs, schrijvers en acteurs krijgen daar de mogelijkheid om hun voorstellingen te ontwikkelen. De meest succesvolle stukken worden uiteindelijk aangekocht door theaters in het land.

‘Stationsstraat 169 huis’ gaat in première op 7 februari is nog op tour tot het einde van die maand. Erasmus Cultuur biedt voor vrijdag 11 februari kaarten aan voor €14 (ipv €17).