Tijdens de zitting zal de tussenstand van het onderzoek naar de geestesgesteldheid van Fouad L. in het Pieter Baan Centrum besproken worden. Hij was daar sinds 1 februari onder observatie om te kijken of hij een psychische aandoening heeft en of hij volledig toerekeningsvatbaar was gedurende het schietincident waarbij drie mensen om het leven kwamen. Of dit onderzoek al is afgerond is nog niet bekend.

Verder kan de verdediging van Fouad L. getuigen oproepen of onderzoekswensen indienen. Het Openbaar Ministerie kan daar eventueel bezwaar tegen maken, waarna de rechter zal beslissen of de wensen worden ingewilligd.

Volle zaal

De rechtbank Rotterdam verwacht wederom een volle zaal in de extra beveiligde rechtszaal, laat een woordvoerder weten. Of Fouad L. zelf ook zal verschijnen is nog onbekend. De verdachte kan zich tot donderdagochtend daarop bezinnen. Bij de vorige zitting in januari was hij niet aanwezig.

Fouad L. wordt onder andere verdacht van het doodschieten van zijn buurvrouw en buurmeisje, het doodschieten van Erasmus MC-docent Jurgen Damen en het brandstichten in het Onderwijscentrum van de Faculteit Geneeskunde. Hij zit sinds de gebeurtenissen op 28 september vast.

Erasmus MC bloemenzee buiten herdenking schietpartij september_1_5.10.2023_Daan Stam

Lees meer

‘Dan lag ik wakker en dacht ik: wat nou als hij wel binnen was gekomen?’

Maar liefst 250 medewerkers en studenten zijn na de aanslag op het Erasmus MC door…