Ken jij een student die altijd voor iedereen klaarstaat? Of iemand die iets bijzonders gepresteerd heeft binnen de studie, buiten de studie, in de vereniging of waar dan ook ter wereld? Als de inzet van de student onbaatzuchtig en maatschappelijk betrokken is, kun je diegene belonen met een nominatie voor de Student van het Jaar.

Wie staat er binnen de vereniging altijd klaar voor anderen? Ken je iemand die boodschappen bracht toen het hele studentenhuis ziek was? Wie trok de kar bij die ene actie voor het goede doel? Misschien ken je een student die zich inzet voor het klimaat, voor mensen in armoede, tegen eenzaamheid, ongelijkheid of iets heel anders. Je kunt één student nomineren, geen groep.

Nomineer hier

De nominatieronde voor 2024 is gesloten.

Hoe dan verder?

Wie volgt Hassnae Boubrik op als Student van het Jaar? Het antwoord op die vraag weten we na de liveshow op woensdag 29 mei. Na het sluiten van de nominatieronde kijkt een jury naar de inzendingen. De jury bestaat dit jaar uit:

  • Annelien Bredenoord, rector magnificus (voorzitter jury).
  • Hassnae Boubrik, winnaar Student van het Jaar 2023
  • Peggy Wijntuin, voormalig gemeenteraadslid en adviseur rondom projecten over het Nederlands slavernijverleden
  • Robert Dur, hoogleraar bij de Erasmus School of Economics
  • Veerle Petersen, voorzitter Eurekaweek 2023
  • Laurens Wielaard, Erasmus Sport en lustrum comité EUR

Onderdeel van de Special

Student van het Jaar 2023

For only the second time ever, the Student of the Year elections took place. Organised by…

De jury selecteert vijf studenten die doorgaan naar de publieksronde. Op maandag 6 mei gaan de online stembussen open. Deze stemmen tellen voor een groot deel mee voor de uiteindelijke uitslag. De jurystem en de stemmen in de zaal op 29 mei tellen ook mee voor de einduitslag.

Wat is er te winnen?

Naast de eeuwige roem ontvangt de Student van het Jaar een geldbedrag en een trofee. Nieuw dit jaar is dat de student een geldbedrag ontvangt om te doneren aan een goed doel naar keuze. Het goede doel moet het ANBI-keurmerk hebben.