Bron: youtu.be

Twee studenten vertellen dat ze op D66 gaan stemmen, en dat hun keuze al vaststond voor het debat. “Maar ik ben daar nu nog meer van overtuigd. Ik vond Rob Jetten het echt heel goed doen.” Zijn maat ziet het eigenlijk andersom. “Nou, ik ben niet een heel erg goed fan van Rob Jetten, maar ik ben wel een fan van de partij.”

Een andere student kiest voor de BBB. “Voor mij is de voornaamste zorg om een huis te kunnen kopen, dus ik heb geluisterd naar wat de partijen daarover te vertellen hebben.  En ik denk dat de BBB van Caroline van der Plas daar het beste bij aansluit.” Een studente gaat voor een andere recent opgerichte partij: Nieuw Sociaal Contract. “Ik denk dat het tijd is voor wat nieuws.”

eenvandaag verkiezingsdebat – EFR – Ahoy – bestaanszekerheid – yesilguz vvd – omtzigt nsc – timmermans GroenLinks PvdA – van der plas BBB – 10_20.11.2023_Daan Stam

Lees meer

Zwevende, strategische en zekere kiezers bij debat: ‘Misschien dat ik in het stemhokje pas beslis’

Bij het EFR/EenVandaag-verkiezingsdebat in Ahoy laten veel studenten zich nog…

Ondubbelzinnig

Een student die de stemwijzer heeft ingevuld kreeg een ondubbelzinnig advies: “Bij mij was het BIJ1 op 98 procent.” Een ander heeft ook stemwijzers geprobeerd, maar twijfelt of hij daar zijn stem van laat afhangen. “Het zijn soms wel hele specifieke vragen.”

Eén studente is er nog lang niet uit op welke partij ze gaat stemmen, maar heeft wel ongeveer vijftig procent van de kandidaten laten afvallen: “Ik stem wel op een vrouw, maar ik weet nog niet wie.”

EUR student kandidaten verkiezingen 2022 illustratie Migle Alonderyte

Lees meer

Peiling: Timmermans wint bij studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit

Als het aan de EUR-gemeenschap ligt, wordt GroenLinks-PvdA veruit de grootste partij bij…

  1. Onderaan dit artikel vind je de verantwoording en enkele opmerkingen over de representativiteit. ↩︎