Woensdag is het geneeskundeonderwijs van het Erasmus MC hervat. In gebouw Gk, waar donderdag docent en huisarts Jurgen Damen is neergeschoten, zijn nog geen colleges. Hier worden normaal practica gegeven aan studenten. Colleges en werkgroepen zijn in het onderwijscentrum van het Erasmus MC.

In het Gk-gebouw zijn ook kantoren, onder meer communicatie en ICT zijn daar gehuisvest. Die afdelingen werken ‘gewoon’ weer op locatie.

Erasmus MC_schietpartij_vluchten_toilet_29.9.2023_3000_Saad Mellouk

Lees meer

Een gitzwarte dag door de ogen van drie geneeskundestudenten: ‘Ik dacht alleen maar: dit kan niet echt zijn, dit is een film’

Eén verdieping onder de plek waar Sam zat, werd Jurgen Damen doodgeschoten. Saad zat…

In groepen kunnen studenten het Gk-gebouw binnengaan onder professionele begeleiding, laat een woordvoerder weten. Het zal een professional zijn met verstand van mentale gezondheid. De universiteit en het Erasmus MC bieden meer hulp bij de verwerking van de schietpartij en brandstichting in het onderwijscentrum. Veel studenten en medewerkers waren getuigen, werden geëvacueerd of zaten een tijd opgesloten terwijl ze vreesden voor hun leven. Psychische hulp is daarom beschikbaar via de universiteit en via Slachtofferhulp.

Minuut stilte

Donderdag 5 oktober om 14:30 uur wordt op het Erasmus MC een minuut stilte gehouden, net als op campus Woudestein. Op de campus is geen centrale bijeenkomst, in het ziekenhuis is die er wel in de centrale hal.

desiderius erasmus huilend crying rouw bas van der schot

Lees meer

Een minuut stilte op de Erasmus Universiteit, precies week na overlijden neergeschoten docent

Deze week is een week van rouw op de hele Erasmus Universiteit. Op Campus Woudestein en…