Deze zeven studenten zijn door de jury geselecteerd uit 104 ingezonden nominaties. De motivatie om deze studenten te nomineren loopt uiteen, maar wat de finalisten gemeen hebben, is dat zij zich hebben ingezet voor anderen.

De jury bestaat dit jaar uit:

  • Sandra Gartska, winnaar Student van het Jaar 2022
  • Jos van der Geest, docent van het jaar van het Erasmus MC
  • Nizar El Manouzi, student en presentator van tv-programma Klokhuis
  • Samira van Bohemen, projectleider Erasmus Love Lab
  • Martine Wierenga, directeur International Office

Coassistenten Süheyl en Tevfik reisden af naar Turkije om slachtoffers van de aardbeving te helpen. Amran, Hassnae en Pim zijn actief bij verenigingen die opkomen voor geneeskundestudenten, maar zijn genomineerd voor meer. Amran gaat met mensen uit haar wijk mee naar doktersafspraken, Hassnae wordt door haar mentorleerlingen geprezen om haar steun en begeleiding, en Pim was een drijvende kracht achter de landelijke actie voor een stagevergoeding voor coassistenten.

Renee zet zich als voorzitter van voetbalvereniging Antibarbari helemaal in voor haar club en de leden. Alex is betrokken bij het inclusiever en diverser maken van zijn eigen faculteit, de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences.

Vanaf begin mei verschijnen op Erasmus Magazine interviews met de genomineerden voor de Student van het Jaar. Op 11 mei gaan de online stembussen open. De winnaar wordt bekend tijden de liveshow op 31 mei.

De verkiezing voor de Student van het Jaar wordt georganiseerd door Studium Generale en Erasmus Magazine. De jury heeft de finalisten gekozen uit 104 nominaties. Vanaf 11 mei kun je stemmen op een van de studenten. Deze stemmen zijn een derde van de uiteindelijke uitslag. De jurystem en de stemmen in de zaal op 31 mei tellen ook mee.

Sandra Garstka-winner-photo with erasmus-Bye bye show – pavilon-June 2022 – Ali Alshamayleh

Lees meer

Sandra Garstka is winnaar Student van het Jaar-verkiezing

Sandra Garstka organiseerde een hulpactie voor Oekraïense vluchtelingen in Polen en dat…