De Erasmus Music Association verwelkomt dinsdagmiddag stipt om vier uur het publiek in het Erasmus Paviljoen met Ariana Grande’s Almost is Never Enough. De vijf genomineerden voor de titel Student van het Jaar komen vervolgens in een alternatief cortège de zaal in, geleid door Erasmus en ‘bagpipe Richard’ die Schotse doedelzakmuziek speelt.

Student band-Bye bye show – pavilon-stage-June 2022 – Ali Alshamayleh
Erasmus Music Association treedt op tijdens The Bye Bye Show

Inspirerende studenten

Tijdens The Bye Bye Show, de onofficiële afsluiting van het collegejaar, draait het om de Student van het Jaar-verkiezing. Het bestuur van Geneeskundestudenten in de Samenleving, Berfu Ege Söbe, Sandra Garstka, Kyra Mulders en Amir Abdelmoumen zijn door een jury genomineerd voor de titel. Student van het Jaar is niet iemand met academische prestaties, maar een student die zich onbaatzuchtig heeft ingezet voor anderen, zowel binnen als buiten de studie.

Bye bye show – pavilon-crowd-June 2022 – Ali Alshamayleh
Publiek van de Bye Bye Show verwelkomt de genomineerden Beeld door: Ali Alshamayleh

Fantastisch

Meer dan tweeduizend mensen stemden op de genomineerden. Aan het eind van de show maken Tessa en David de winnaar van Student van het Jaar-verkiezing bekend: Sandra Garstka.

Lees meer

Sandra had nooit verwacht dat haar inzamelingsactie voor Oekraïne zo groot zou worden

In de week nadat de oorlog in Oekraïne uitbrak, begon Sandra Garstka een actie om…

“Wat een fantastische verrassing”, zegt Sandra bij de borrel. “Wat een eer dat ik de titel Student van het Jaar mag dragen. Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen, want de andere studenten hebben veel meer gedaan dan ik.” Het succes van haar inzamelingsactie voor Oekraïne motiveert haar om meer te doen, vertelt ze. Nu is ze betrokken bij een ander initiatief: Safe Harbour. “Het is een Rotterdams initiatief en het idee is om lege kantoorgebouwen te veranderen in huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen.”

Grote impact

Student Hanna vindt het terecht dat Sandra gewonnen heeft. “Ik vind haar zeer inspirerend. Ik was op de campus en doneerde ook tijdens de actie, maar ik wist niet dat zij degene was die dat allemaal initieerde.” Psychologiestudent Xina voegt eraan toe: “Ik zag haar actie voorbijkomen op mijn sociale media. Ik heb veel Oekraïense vrienden, dus ik weet dat haar actie een grote impact had op de gemeenschap.”

Ook student Vitalii heeft op Sandra gestemd. “Ik kom uit Oekraïne. Sandra is niet eens een Oekraïense, maar zij heeft veel gedaan voor mijn mensen. Dat vind ik echt hartverwarmend. En dat is meer dan genoeg reden om op haar te stemmen.”

Ook rector Magnificus Annelien Bredenoord feliciteerde Sandra Bron: youtu.be