Bron: youtu.be

De hardloopclub EUR-Roadrunners traint twee keer per week, voor plezier en als voorbereiding voor hardloopwedstrijden. Omdat de Marathon Rotterdam voor de deur stond, hielden ze een kortere training in De Esch. De training begon bij het sportgebouw en iedereen jogde naar De Esch voor de warming-up.

'Samen lopen pusht je om sneller te gaan'

Bedrijfskunde- en filosofiestudent Victoria Garcia vertelt waarom ze meedoet aan de training: “Het is leuker om met een groep mensen te lopen. Dat pusht me ook om sneller te gaan.” De deelnemers trainen voor de Erasmus Charity Run, waarbij ze geld inzamelen voor studiebeurzen. Student Yuki Girardi, secretaris van de club, is er heel enthousiast over. “Het is een groot sportevenement in Rotterdam. Het geeft ons een kans om iets te doen voor de universiteit en de gemeenschap.”

De training begon met een paar staande bewegingen. Het was heel interessant om te weten dat core strength volgens de trainer echt belangrijk is om op te letten tijdens het hardlopen, omdat je veel spanning in je core hebt.

Uitdagend

Al met al was de hele ervaring behoorlijk uitdagend voor Adinda, ook al heeft ze vroeger meegedaan aan hardloopwedstrijden. Toch voelt ze zich gesteund door de Roadrunners-gemeenschap. Door de training denkt ze eraan om weer te gaan hardlopen.

Adinda zou de ervaring een 8 op 10 geven vanwege haar gebrek aan training in de afgelopen vijf jaar. Maar, als ze wat oefent, doet ze misschien volgend jaar mee aan de 10 kilometer.

thumbnail3

Lees meer

Hoe moeilijk kan het zijn? Een zondagmiddag met Schotse dans: ‘Het is verdomd veel cardio’

De internationale studentenvereniging ESN Rotterdam organiseert elke week leuke…

Badminton_HHCIB_Thumbnail

Lees meer

Hoe moeilijk kan het zijn? ‘Badminton is niet makkelijk’

Tijdens de free play van Badmintonvereniging Erasmus kan iedereen aansluiten voor een…