Bron: youtu.be

Omdat Adinda een beetje laat binnenkwam, had ze moeite om een partner te vinden. Bij Schotse dans moet je, ook al dans je met zoveel mensen, toch een danspartner vinden. Richard Kneen, de vice-voorzitter van de ESN, legde het idee achter de dans uit. “Het heet Cèilidh, een grote samenkomst van mensen om in een groep te dansen. Je rent tijdens de dans alle kanten op. En hoe meer mensen meedoen, hoe beter het is. Het is heel leuk.”

Makkelijke dans

Voordat Adinda meedeed met de groep, oefende ze de dans eerst met Richard. De dans was vrij intens, want er werd veel rondgesprongen en gedraaid. Je bent binnen no-time duizelig en buiten adem.

Student Bedrijfskunde Niamh Dinneen doet vandaag voor het eerst mee aan Schotse dans. “Dit is verdomd veel meer cardio dan ik had verwacht, maar het is echt leuk!” Kes Visser, student Economie, beschrijft het moeilijkste deel van de dans. “Het tellen, het onthouden van de draai en dan de spin en al de bewegingen. Je danst met een partner, dus het gaat ook om coördinatie, wat soms verwarrend kan zijn.”

Veel cardio

Voor iemand die naar eigen zeggen slecht is in dansen, kreeg Adinda de dans snel onder de knie. Dat kwam door het sociale aspect van de dans, want iedereen was er om haar te helpen en te begeleiden. Het was intens en vergde veel cardio. Over het algemeen zou Adinda de Schotse dans een zes op tien geven. Ze zou het zeker nog eens proberen, maar alleen na wat extra cardiotraining.