“Onze afdeling houdt zich bezig met de masters en ondersteunt de achterkant van het lesprogramma en ik ondersteun dat dan weer. Dat is in het kort wat ik doe. Sinds twee jaar nu. Ik ben ontzettend blij met mijn werk en ik vind de Erasmus Universiteit en de RSM een superfijne plek om te werken. Leuke collega’s, een betrokken leidinggevende én voor mij heel belangrijk: Lotte mag iedere dag mee naar het werk. Dat is wel een vereiste, anders zou ik niet eens op de campus kunnen komen. Het is überhaupt een wonder dat ik nu kan werken. Tot twee jaar geleden zag mijn leven er echt heel anders uit. Ik ben letterlijk van de bijstand naar volledig zelfstandig gegaan in twee jaar tijd.

“Je kunt het aan mij niet zien, maar ik ben psychiatrisch patiënt. Ik heb nachtmerries en slaapverlamming en een dissociatiestoornis. Dat betekent dat ik bij hoge stress het contact met de realiteit kan verliezen. Lotte heeft een aantal taken waarop ze specifiek is getraind. Om mij te helpen dus in het dagelijks leven. Ze merkt aan me dat er een dissociatie aankomt of dat ik er eentje heb. Dan probeert ze me eruit te halen door aandacht te vragen. Een beetje naar me blaffen of een poot op mijn arm. Of in mijn gezicht als ik niet reageer. En daarna gaat ze nog harder blaffen. Als het echt niet lukt om me eruit te krijgen, dan brengt ze me in elk geval in veiligheid.

Paul van Geest EUR campus diversiteit inclusie_Sanne van der Most (1)

Lees meer

Hoogleraar Theologie Paul van Geest voelt zich tussen de economen als een vis in het water

Hoe thuis voel jij je op deze universiteit? Studenten en medewerkers beantwoorden deze…

“Lotte maakt voor mij het verschil. In eerste instantie kon ik het huis niet uit. Tijdens mijn studie geschiedenis moest ik altijd naar Leiden. Dat was altijd een enorme stressfactor. En nu heb ik een baan voor vier dagen in de week. Zonder Lotte was het OV geen optie. Groter kan het contrast niet zijn. Je zou dus kunnen zeggen dat Lotte mijn leven heeft gered. Maar ik ben ook heel erg blij met mijn leidinggevende. Het is natuurlijk een enorme stap en best een risico ook om iemand als ik aan te nemen. Je weet van tevoren niet of het gaat werken. Mijn baas heeft die stap wel gezet en daar ben ik heel erg blij mee. Ik voel me daardoor dan ook echt heel erg thuis. Op mijn afdeling worden Lotte en ik volledig geaccepteerd. Sterker nog, iedereen is gek op haar. Ik merk dat mensen blij worden als zij er is.

“Ik voel me dus absoluut thuis op de Erasmus Universiteit. Tegelijkertijd weet ik dat het niet voor iedereen zo voelt. Er lopen best wel wat studenten rond met psychiatrische klachten. Als je niet precies weet wat er met je aan de hand is, dan ben je blij met alle hulp en informatie is er is. Op dat vlak vind ik dat de EUR wel een beetje tekortschiet. Natuurlijk is iedere stoornis en ieder mens anders, maar de informatie die is er en de plekken waar je terecht kunt, zijn wel beperkt. Ik weet dat hulp wel aanwezig is. Je kunt naar de studieadviseur, je loopt de website af en je kunt een afspraak maken en krijgt wat resources aangereikt. Maar zeker als je nog aan het begin van een zwaar diagnosetraject zit, is dat vaak toch niet voldoende. Daar zou wel wat meer tijd en energie in kunnen worden gestoken.”

Margot Kersing EUR campus diversiteit inclusie_Sanne van der Most (3)

Lees meer

Margot ziet pinkwashing, ‘veel gelul’ en weinig moeite voor meer inclusie

"Een sterk staaltje pinkwashing", dat vindt Margot Kersing van het regenboogzebrapad.…

Baasnne saeed – sanne van der most

Lees meer

Pas bij de studie Geneeskunde voelde Baasnne zich thuis in het onderwijs

Hoe thuis voel jij je op deze universiteit? Vijf studenten en medewerkers beantwoorden…