“Het begon met een zoomgesprek van vier uur. Het ging vijf minuten over de opdracht, uren over van alles. Of het oké is om melk te drinken bij je avondeten. Als je worst op brood eet, is het dan worst of vleeswaren. Dit was in het derde blok van ons eerste jaar International Bachelor Economics & Business Economics. Bijna alles was dat jaar online. We werden bij Academic Skills willekeurig ingedeeld in groepjes van twee of drie. Wij werden samen gezet en daarmee begon het. We hebben nog steeds veel van dit soort gesprekken.”

“Ik vertelde hem dat ik de kapsels van mijn broertjes niet meer kon aanzien. Toen de tondeuse eenmaal gekocht was, zei mijn moeder dat ik voor geen goud het haar van mijn broertjes mocht doen. Gertjan zei dat ik wel mocht oefenen op zijn haar. Dus op onze eerste date heb ik zijn haar geknipt. Ik was drie uur bezig. Hier een beetje eraf, daar ook, oh nu is het niet symmetrisch. Laat ik zeggen dat ik nu een stuk beter ben. Ik knip zijn haar nog steeds. Hij bespaart geld en heeft een knappe kapster, ik heb een nieuwe vaardigheid geleerd.”

“De avondklok was in deze tijd net ingegaan. Dus we moesten steeds weer op tijd afscheid nemen, want het is ongeveer een uur reizen. Toch was ik daar niet zo mee bezig. Ik dacht vooral: leuk! Ik mag er weer heen. Eigenlijk was het een hele leuke tijd. Doordat toen alles dicht was, ontmoette ik op onze tweede date meteen zijn ouders. Allemaal omdat we samen gezet werden voor een opdracht. Bizar eigenlijk he?”

“We staan hetzelfde in het leven. Ik denk dat het daarom meteen klikte. We doen allebei IBEB en Rechten, wonen allebei nog thuis ­– hij in Bodegraven en ik in Leiden, werken allebei bij een andere Albert Heijn ­– ik ben kassière en hij werkt op de groente- en fruitafdeling. We zijn allebei Teaching Assistants, allebei heel sociaal. Het voelde meteen goed.”

Lees meer

Etienne en Mijke zoenden voor het eerst op de Euromast

Deze keer: Etienne Augé, docent bij Media en Communicatie, leerde zijn vrouw Mijke Slot…