Rond zes uur vanavond heeft de politie de studenten en medewerkers die sinds maandagochtend het Sandersgebouw bezetten gevraagd om het gebouw te verlaten. Er was veel politie aanwezig. Ongeveer tien ME’ers en vijftien agenten stonden binnen of rond de ingangen van het gebouw. Op het moment dat de politie binnenkwam, waren er ongeveer tachtig studenten en medewerkers aanwezig. Zo’n tien actievoerders weigerden te vertrekken en zijn weggevoerd.

Bezetting Sanders – Occupy EUR – klimaat – protest – dag 1.2

Lees meer

College van Bestuur en OccupyEUR willen in gesprek

De actievoerders die het Sandersgebouw bezetten en het College van Bestuur zijn bereid om…

Geen gesprek

Eerder vandaag leek het erop dat het College van Bestuur in gesprek zou gaan met de demonstranten. Het universiteitsbestuur was om half zeven uitgenodigd voor de general assembly over de bezetting, maar is daar niet verschenen.

“We konden het organisatorisch niet voor elkaar krijgen”, zegt een woordvoerder van het College van Bestuur. “We hebben de demonstranten uitgenodigd om op een later moment te praten.” Volgens de woordvoerder kon de universiteit de veiligheid van de studenten, medewerkers en demonstranten niet langer waarborgen, en heeft de politie daarom de bezetting beëindigd. Alle gebouwen op campus Woudestein worden maandagavond gesloten.

Gemoedelijke dag

Psychologiestudent Charlie, een van de organisatoren van het protest, is teleurgesteld dat het College van Bestuur niet op kwam dagen. “We vinden het heel jammer dat de universiteit plotseling niet meer met ons in gesprek wilde, we keken ernaar uit. Blijkbaar heeft het bestuur het hier te druk voor. We zijn hier voor een gemeenschappelijk doel: gelijkheid en een duurzame toekomst. Wat begon als een gemoedelijke dag eindigt nu met geweld.”

bezetting sandersgebouw 28-11 Wouter Sterrenburg

Lees meer

Activisten bezetten Sandersgebouw Erasmus Universiteit

Zo'n veertig mensen hebben maandagochtend het Sandersgebouw op campus Woudestein bezet.…

Lees één reactie