Opgroeiend in Estland, heeft Karina van jongs af aan interesse in het Openbaar Bestuur en Governance gehad. Via en BA of Arts in Sociale Wetenschappen PA en Governance aan de Tallinn University of Technology heeft ze hieraan vormgegeven.  Zij heeft deze opleiding gehaald een cijfer van 4,34 uit 5. In 2019-20 bracht ze zes maanden door aan de EUR als uitwisselingsstudent in de internationale bacheloropleiding Management of internnational Social Challenges (MISOC). Parallel aan haar studie liep Karina een stage over integratiebeleid bij het Estse ministerie van Binnenlandse Zaken (2020) en een stage bij het bureau van de vicevoorzitter van het parlement van Estland. Sinds 2020 werkte Karina als senior specialist bij de afgifte van identiteitsdocumenten en visa voor de Estse politie, waardoor ze belangrijke inzichten kreeg in het Estse migratiebeleid en de beleidspraktijk.

Tijdens een intakegesprek vertelde Karina hoe de komst naar Rotterdam om de GMD Master te volgen een grote wens was die ze had sinds ze hier als uitwisselingsstudent had gestudeerd. Ze droomde ervan om de kennis die ze in de master zou opdoen mee terug te nemen naar haar Estland.  Ze wilde de opgedane kennis toepassen om de beleidsvorming rond migratievraagstukken te verbeteren en ook meer op het gebied van inclusie van immigranten.
Ze was erg trots op deze kans om een internationale master in het buitenland te volgen en hoopte een toekomstige leider en voortrekker van vernieuwend Ests beleid te worden. Het was het snijvlak van migratiebestuur en de effecten op het leven van migranten, waar Karina het meest gepassioneerd over was.
Het is diep triest te weten dat aan deze droom zo abrupt tot een einde is gekomen met het overlijden van Karina.

Op haar eigen en unieke manier, kalm, soms terughoudend, maar leergierig en ontdekkend, hield Karina stand. Karina was het type student die er voor anderen was, die graag luisterde of praatte, hard werkte en hielp waar mogelijk. Met haar overlijden verliezen we een intelligente, attente en gepassioneerde student.

Onze gedachten gaan uit naar Karina’s familie, vrienden en medestudenten in deze moeilijke tijd.

 

Namens het masterprogramma Governance of Migration and Diversity, track Bestuurskunde, Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof. dr. Peter Scholten
Dr. Maria Schiller

En namens de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences,

Prof.dr. Victor Bekkers, decaan
Prof.dr. Bram Steijn, vice-decaan Onderwijs