Bron: youtu.be

Deze week verschijnt bij EM een enquête over diversiteit en inclusie. Daarom legde EM vier stellingen voor aan studenten, onder andere over het regenboogpad en Thierry Baudet.

Stelling 1: Het is goed dat de EUR een regenboogpad heeft

Alle geïnterviewde studenten vinden het goed dat de EUR een regenboogpad op de campus heeft. “Want iedereen hoort erbij, het maakt niet uit wat je gender is”, zegt economiestudent Soedha Soechit. Volgens haar is de universiteit verantwoordelijk voor diversiteit en inclusie op de campus. “Je wordt hier gevormd als persoon, dus de universiteit moet rekening houden met bepaalde zaken, zoals bijvoorbeeld ruimte geven aan LHBT+-gemeenschap.”

Student Human Resources Management Sanne Sas is absoluut voor het regenboogpad. Ze vindt het een goed signaal tegenover de LHBT+-gemeenschap. “Ik vind het maar raar als mensen zeggen dat de universiteit neutraal moet blijven. We werken juist aan de acceptatie en een uiting zoals een regenboogpad hoort daarbij.”

Stelling 2: Thierry Baudet is niet welkom om een lezing te geven op de campus

Ook vinden alle geïnterviewde studenten dat Thierry Baudet of andere extreemrechtse politici welkom moeten zijn op de campus. “Ik ben over het algemeen niet eens met wat Baudet zegt, maar in principe moet iedereen welkom zijn om een lezing te geven”, zegt filosofiestudent Iris van der Horn. Student Sanne, lachend: “Ik denk dat het juist handig is dat hij komt spreken, dan kunnen studenten zien dat het nergens op slaat wat hij allemaal zegt.”

Stelling 3: De universiteit is te links

IBCoM-student Sofia Savelli is het eens met de stelling dat de universiteit te links is, want de meeste van haar vrienden en studiegenoten zijn links, vertelt ze. Student Lucas van der Veen (Art & Culture Studies) is het er niet mee eens. “Je kan hier diverse meningen horen, maar natuurlijk ligt het eraan met wie je omgaat. Veel mensen blijven in hun eigen bubbel en gaan alleen maar met mensen die dezelfde mening hebben als zij, dan krijg je het idee dat bijvoorbeeld iedereen links is.” Florian Yoka Mbaki, student Human Resources Management, heeft niet het idee dat de EUR te links is. “Of misschien ben ik zelf gewoon extreemlinks zonder het te beseffen dat ik me hier ontzettend thuisvoel”, lacht hij.

Stelling 4: De universiteit is te wit

IBCoM-student Anna Galli vindt niet dat de universiteit te wit is. “Ik heb hier veel vrienden van kleur, de meeste van mijn vrienden zijn juist niet wit.” Ook student Soedha ziet dat er veel internationale studenten rondlopen op de campus.

Toch vindt student Iris dat er altijd ruimte is voor meer kleur. “Zeker in het curriculum. Ik studeer Filosofie en ik merk wel dat het focust op westerse filosofie en witte mensen, dus daar zou ik graag meer variaties willen zien.”

Lees één reactie