“Niels zou ook willen dat we nieuwe leden krijgen”, vertelt Gilles Luijendijk, Skadi-president en huisgenoot van Van Rooijen. Voor de nieuwe leden is er donderdag daarom wel een eindfeest. Een hele week feesten voelde niet goed en dus is het programma aangepast. “We willen ook respectvol en netjes omgaan hiermee. We hebben het nieuwe programma gedeeld en besproken met zijn familie. Zij vonden dit een mooi gebaar.”

SKADI bestuur 20212022
Het Skadi bestuur van 2021/2022. Vanaf links gezien is Niels de derde student in de rij. Beeld door: Skadi

Ongeremde enthousiasme

Van Rooijen was als Commissaris van het Roeien verantwoordelijk voor de wedstrijdtak van roeivereniging Skadi. Eerder was hij wedstrijdroeier en coach. Daarnaast was hij in 2019 en 2020 betrokken bij de almanakcommissie. “We zullen zijn ongeremde enthousiasme en tomeloze inzet nooit vergeten”, schrijft het bestuur van Skadi in de online in memoriam.

“Skadi stond centraal in het studieleven van Niels”, vertelt Luijendijk verder. “Hij heeft keihard geroeid en flink veel gecoacht. Hier kende iedereen zijn lach en grote grijns.” Daarom wil de vereniging iedereen die hem kende, lid van Skadi of niet, de kans geven samen te komen. De stille tocht begint om half 8 bij de kruising van Viaduct Rozenlaan en de Gordelweg. De tocht gaat langs het water naar het Skaditerrein. Daar kan worden nagepraat.

Van Rooijen rondde in 2021 zijn twee bachelorstudies Fiscale Economie en Economie & Bedrijfseconomie af. Na dit bestuursjaar bij Skadi wilde hij aan de master Fiscale Economie beginnen.

Crowd 2- Eurekaweek opening ceramony -Event – August 2022 – Ali Alshamayleh

Lees meer

Feestelijke opening Eurekaweek met verdrietig randje

Tijdens de opening in Ahoy was er ruimte voor blijdschap en plezier, maar stonden de…