De net afgestuurde International Management-student De Ridder (24) is opgelucht dat het pad er nu is. Ze wilde met haar initiatief het signaal afgeven dat je ‘hier mag zijn wie je wilt zijn’. Volgens de bedenker is het pad, dat naast het Erasmus Paviljoen te vinden is, vooral bedoeld als gespreksopener. “De EUR geeft met de aanleg van het pad aan dat er meer moet gebeuren en binnen het onderwijs en bij de organisaties op de campus meer aandacht voor de acceptatie van de LHBTIQ+-gemeenschap moet komen. Het is dus een mooi begin en een eerste stap naar meer bewustwording en acceptatie.”

Over de datum van de officiële opening is Marit nog in gesprek met de EUR. “Op dit moment zijn de Opening van het Academisch Jaar en de Coming-outdag opties.”

In het ontwerp zijn de elf kleuren van de progressvlag terug te vinden, die samen symbool staan voor alle subgroepen van alle etnische achtergronden in de LHBTIQ+-gemeenschap.

Het regenboogzebrapad beslaat in totaal 58 vierkante meter en is in drie lagen met een speciale coating aangebracht. De EUR wil hiermee de duurzaamheid van het pad waarborgen. Het verfbedrijf dat het zebrapad schilderde gaf bij de uitvoering een schatting dat het pad tien jaar mee zal gaan.

Al gaat De Ridder niet specifiek in op de kosten van de realisatie, laat ze wel weten dat het om een fiks bedrag gaat. Aan de realisatie van het pad werkten het Hummingbird Fonds van de Rotterdam School of Management, de afdeling Diversity & Inclusion, COC Nederland en Erasmus Pride mee.

Marit de Ridder plaatsing regenboogzebrapad EUR 2 – Ali Alshamayleh

Lees meer

Een regenboogpad ‘in your face’ zodat studenten weten dat ze hun geaardheid mogen uiten

De Erasmus Universiteit krijgt een regenboogzebrapad. “Ook ik vraag mij af: waarom is…

Lees 3 reacties