Verbazing

Tot verbazing van studentenvakbond LSVb adviseerde het kabinet de gemeenten om studenten de energietoeslag niet te geven. “De woonsituatie van studenten is zeer divers”, stond in een toelichting van het kabinet. “Vanwege deze diversiteit is voor deze doelgroep de individuele bijzondere bijstand een geschikter instrument dan de categoriale bijzondere bijstand.”

Maar juristen denken dat het advies niet rechtmatig is, meldt tv-programma Nieuwsuur. Juridisch expert Willy Heesen stelt dat studenten ‘als groep’ niet zomaar kunnen worden uitgesloten van de toeslag. Dat hun woonsituatie ‘zeer divers is, ook voor wat betreft de energiekosten en -rekening’ is volgens hem en andere juristen geen goede reden. Studenten die een zaak aanspannen tegen hun gemeente zullen gelijk krijgen van de rechter, verwachten ze.

Stijgende-energiekosten-gasprijzen-1-Migle-Alonderyte-2

Lees meer

Studenten in geldnood door stijgende energieprijzen

Tientallen studenten hebben zich gemeld bij de Landelijke Studentenvakbond en de…

Ook geen bijstand

Overigens is het nog maar de vraag of studenten wel een beroep kunnen doen op individuele bijzondere bijstand van hun gemeente. LSVb-voorzitter Ama Boahene kreeg van steden als Utrecht, Amsterdam en Den Haag te horen dat studenten die bijstand niet krijgen. “Sommige willen wel, maar zeggen de middelen er niet voor te hebben.”

stopcontact elektriciteit energie gasprijzen energierekening stroom – Esther Dijkstra

Lees meer

Studenten schieten weinig op met compensatie hoge energiekosten

Lang niet alle studenten profiteren van de overheidssteun voor de sterk gestegen…

Stijgende energiekosten gasprijzen 1 – Migle Alonderyte

Lees meer

Energiekosten verdubbelen bij particuliere verhuurder, bij grote corporaties verandert niks

De plotse prijsverhoging van gas en elektriciteit zal sommige studenten hun spaargeld…