Bron: www.youtube.com

Aan de halfjaarlijkse competitie van Studium Generale deden dit keer vijf teams mee, die binnen 84 uur een film in elkaar moesten draaien. Daarvoor kregen ze afgelopen donderdag een paar opdrachten mee: een hovenier met de achternaam Mandeville, een Studium Generale-chocoladereep en de zin ‘what happens in Rotterdam, stays in Rotterdam’ moesten in de film voorkomen.

Uitslag ongeldig

In een vrijwel vol Erasmus Paviljoen werden de resultaten achter elkaar vertoond. Man. Devil. ging over een jongen die verleid werd en daarna het slachtoffer van twee heksen. Yourmine DNA besprak de overeenkomsten tussen Oekraïne en Rotterdam en The Whistleblowers was een moderne variant op een moordmysterie. Het dystopische The Chase belichtte hoe we in het leven van alles najagen en of dat wel is wat we moeten doen. De vertoning werd afgesloten met het arthouse-achtige My Boy.

Daarna mochten de aanwezigen online hun stem uitbrengen. Daarbij leken Man. Devil. van team Artsy Fartsy en The Chase lange tijd gelijk op te gaan, totdat er plotseling heel veel stemmen bijkwamen voor zowel The Chase als de film My Boy van team Two students and a Drop-Out. Er werden 220 stemmen uitgebracht, terwijl er in de zaal slechts 170 mensen aanwezig waren. Daarop besloot presentator Kirstin Feberwee de uitslag ongeldig te verklaren. Uiteindelijk kwam The Chase toch als winnaar uit de bus door met behulp van een decibelmeter het hardste applaus te meten.

Bekijk alle video’s van het 84 hour student film project op het Youtubekanaal van Studium Generale.

The Door still

Lees over de vorige editie

Griezelige en komische films winnen 85-hour Student Film Project

Bij de studentenfilmcompetitie van Studium Generale in het Erasmus Paviljoen werd volgens…