De onderzoekers willen weten of planten een positief effect hebben op het concentratievermogen en het stressgehalte van studenten. Om daar achter te komen, zijn drie bibliotheken in Gent omgetoverd tot een groene oase, schrijft VRT Nieuws.

Het effect van de planten wordt gemonitord door de faculteit bio-ingenieurswetenshappen van de universiteit. “Bij een honderdtal studenten gaan we een DNA-staal afnemen van de huid. ’s Ochtends en ’s avonds, wanneer ze dus starten met studeren en wanneer ze eindigen”, zegt coördinator Thibaut D’Huyvetter.

Harry-Geerlings-plant-foto-Elmer-2

Lees meer

De grootste plant van allemaal

Welke bijzondere objecten kom je tegen op kamers van de medewerkers van ESSB? Harry…

Zweetstaal

De samenstelling van de bacteriën op de huid kunnen een aanwijzing zijn voor het stressgehalte van de studenten. Naast deze ‘zweetstaal’ krijgen de studenten vragenlijsten voorgeschoteld. In elke bibliotheek is ook een studieruimte zonder groen, zodat de resultaten vergeleken kunnen worden.

Het duurt nog even voordat studenten weten of het loont om veel planten aan te schaffen. Eerst moet al het DNA-materiaal verzameld en geanalyseerd worden. De onderzoeksresultaten worden over ongeveer een jaar verwacht.

Grace Yano

Lees meer

Beleidsmedewerker Grace Yano heeft een plant voor bijna elke vierkante meter van haar huis

Wat doen EUR-medewerkers en -wetenschappers ter ontspanning, nu sporten lastiger is en…