In plaats van alle zestig punten zijn 51 tot 54 studiepunten – dat verschilt per opleiding – genoeg om aan het tweede jaar te beginnen. Bij alle opleidingen geldt een minder streng bindend studieadvies. Geneeskunde en de deeltijdopleidingen van de Erasmus School of Law hanteren een ander aantal EC, het bindend studieadvies is daar normaal gesproken ook lager.

De veertien Nederlandse universiteiten kondigden vorige week al aan dat ze het bindend studieadvies met 10 tot 15 procent zouden verlagen. Met de versoepeling hopen ze een deel van de stress door de coronamaatregelen weg te nemen bij studenten.

Toekomst bsa onzeker

Ook in de afgelopen twee collegejaren versoepelde de universiteit het bindend studieadvies vanwege corona. Ondertussen is de toekomst van het bindend studieadvies onzeker. Het nieuwe kabinet schrijft in het coalitieakkoord dat het aangepast zal worden, zodat studenten in het tweede jaar alsnog de puntennorm kunnen halen.

Lees één reactie