De veertien universiteiten kiezen net als vorig jaar voor een verlaging van de bsa-norm met 10 tot 15 procent. De precieze verlaging kan per opleiding variëren en de bsa-regels kunnen bovendien verder worden aangepast als de omstandigheden van een opleiding dat noodzakelijk maken. Zoals altijd gelden er uitzonderingen voor individuele studenten die in de knel zijn gekomen.

Universiteitenvereniging UNL wijst erop dat veel studenten door de coronacrisis te maken hebben met stress en andere klachten. Een versoepeling van het bsa kan een gedeelte van die stress wegnemen.

De Vereniging Hogescholen verwacht de knoop volgende week door te hakken. Vorig studiejaar was het hbo twee maanden sneller met de versoepeling en vroegen de universiteiten zich af of die, gezien de studievoortgang, wel nodig was.

studenten corona universiteitsbibliotheek studeren ub campus mondkapje – Levien Willemse

Lees meer

Erasmus Universiteit verlaagt de bsa-norm met zes tot negen studiepunten

Op de Erasmus Universiteit wordt de norm voor het bindend studieadvies (bsa) verlaagd tot…