Met knuppels en vuurwerk drongen de Rotterdamse corpsleden binnen bij de vereniging in Delft. Er waren ook drie Rotterdamse senaatsleden bij betrokken. Een raam, serviesgoed en meubels moesten eraan geloven.

Er waren tijdens de inval enkele Delftse leden op de sociëteit. Eén van hen heeft aangifte gedaan van mishandeling. De aanleiding voor de inval: Delftse eerstejaars hadden in Rotterdam een witte fauteuil van het bestuur gestolen.

leden RSC worden door de politie gefouilleerd na de inval bij DSC

Lees meer

Aangiftes en schorsingen na inval Rotterdamse corpsleden bij Delftsch Studenten Corps

Er is aangifte gedaan van mishandeling en vernielingen. 41 RSC/RVSV-leden, waaronder drie…

Excuses

Het geweld vond plaats op vrijdag 19 november. Friso van der Werf, voorzitter van RSC/RVSV, heeft excuses aangeboden aan het Delftsch Studenten Corps, maar ook aan de eigen universiteit en aan de burgemeesters van Delft en Rotterdam. De betrokken leden zijn geschorst en de drie bestuursleden hebben hun functie neergelegd.

leden RSC worden door de politie gefouilleerd na de inval bij DSC

Lees meer

Universiteit wil plan van aanpak RSC/RVSV na geweldsincident

De Erasmus Universiteit wil een cultuurverandering zien bij studentenvereniging RSC/RVSV…

Niet meer welkom voor de Rotterdamlezing

De Erasmus Universiteit Rotterdam vindt dat nog niet genoeg. De EUR heeft het corps de rest van het studiejaar uitgesloten van alle officiële gelegenheden, meldde het AD. Maar dit gaat na navraag bij de universiteit, na de afgelasting van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie vanwege corona, enkel om de Rotterdamlezing.

Ook de bestuursbeurzen van de vereniging blijven ongewijzigd. Volgens een woordvoerder van de universiteit is dat omdat de bestuursleden die betrokken waren bij het incident al zijn opgestapt.

De rector verwacht dat de vereniging de rest van het collegejaar gebruikt om zich te bezinnen en te veranderen, zegt een woordvoerder. Als de vereniging dat doet, mag zij misschien weer bij de opening van het nieuwe academische jaar aanwezig zijn.

Voorzitter Friso van der Werf was vrijdag niet beschikbaar voor een reactie op de sanctie van de universiteit.