Christmas Carols Sing-in – feestelijke opening Rolland Masebu – Ali Alshamayleh
ESN-voorzitter Rolland Masebu opent het zangfestijn. Beeld door: Ali Alshamayleh

Na een vrolijke opening door host en ESN-voorzitter Rolland Masebu begint de middag met een akoestische versie van Last Christmas. Psychologiestudenten Maxine en Celine hebben met reden dit nummer gekozen: “Het was het eerste nummer wat ons te binnen schoot, en perfect voor een sing-a-long. Iedereen kan het meezingen, de perfecte starter!”, vertelt Maxine.

Christmas Carols Sing-in – Celine en Maxine – Ali Alshamayleh
Celine en Maxine zingen Last Chrismas. Beeld door: Ali Alshamayleh

Ze heeft gelijk, want al bij dit eerste nummer doet het publiek enthousiast mee. Tijdens de kerstdagen gaan de twee terug naar Duitsland om met hun ouders kerst te vieren. “We’re driving home for christmas”, zingen ze lachend.

Christmas Carols Sing-in – Celine en Maxine 2 – Ali Alshamayleh
Maxine en Celine. Beeld door: Ali Alshamayleh

Dina (IBCoM) en Idil (IBEB) zitten al klaar om te performen met het nummer Snowman van Sia. IBEB-student Deniz begeleidt hen op de gitaar. “Ik vier eigenlijk geen kerst, maar dit vind ik wel heel leuk om te doen. Een het nummer van Sia is gewoon heel mooi”, zegt Idil. Ook zij gaan voor de feestdagen terug naar hun ouders, maar niet zonder eerst een mooi optreden neer te zetten.

Christmas Carols Sing-in – Deniz Idil Dana 2 – Ali Alshamayleh
Deniz, Idil en Dina (de drie in het midden). Beeld door: Ali Alshamayleh
Christmas Carols Sing-in – Deniz Idil Dana – Ali Alshamayleh
Dina, Idil en Deniz zingen Snowman van Sia. Beeld door: Ali Alshamayleh

Er komen ook intiemere nummers langs. Na een ontroerende uitvoering van het nummer Noel wordt er op het podium plaatsgemaakt voor IBA-student Rixt die zichzelf op de gitaar begeleidt. Haar beste vriendin zit vooraan als grootste fan. “Het nummer Santa Baby heeft voor mij geen extra betekenis, maar ik wilde graag meedoen en dit was het enige kerstnummer dat ik kende”, vertelt Rixt.

Christmas Carols Sing-in – Rixt 2 – Ali Alshamayleh
Rixt. Beeld door: Ali Alshamayleh
Christmas Carols Sing-in – Rixt – Ali Alshamayleh
Rixt zingt Santa Baby. Beeld door: Ali Alshamayleh

De middag wordt afgesloten met een energieke medley, uitgevoerd door Simos, Valentina en Panayiota. Voordat ze aan hun laatste nummer beginnen zegt Panayiota vanaf het podium: “Een hoop kerstnummer hebben iets droevigs, maar laten we deze middag vooral afsluiten met een vrolijke boodschap.” Wat volgt is Feliz Navidad, waarbij het publiek weer enthousiast meedoet.

Christmas Carols Sing-in – Valentina Simos Paniyota – Ali Alshamayleh
Valentina, Simos en Panayiota verzorgen een energieke afsluitende medley. Beeld door: Ali Alshamayleh