Dit voorjaar kampte het Tinbergengebouw met een legionellaprobleem. Tijdens de herstelwerkzaamheden heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond onderzoek gedaan in het gebouw. Daaruit blijkt dat de brandcompartimenten niet voldoen aan de huidige standaarden.

Die compartimenten zijn nodig voor de veiligheid in het geval er brand uitbreekt. Ze zijn bijvoorbeeld bedoeld om de verspreiding van rook tegen te gaan.

Tinbergengebouw door Chris-Gorzeman

Lees meer

Legionellaprobleem Tinbergen niet verholpen, werkzaamheden duren nog tot december

De begane grond, waar de kantine gevestigd is, kan waarschijnlijk eind augustus alweer…

Gebouw moet dicht

Het gebouw moet daarom dicht tot de problemen zijn verholpen. Dat zou nog enkele jaren kunnen duren. Door het legionellaprobleem was het al gesloten.

De onderste twee verdiepingen, waar onder andere computerzalen en de kantine zitten, zijn wel veilig, vertelt woordvoerder Rateb Abawi. “Alles wat nu open is, kan gelukkig open blijven.”

Op de overige verdiepingen zijn negenhonderd studieplekken, kantoren en zo’n twintig collegezalen. “Die zullen gemist worden, dus we zijn hard op zoek op de campus naar alternatieve locaties.” De universiteit zoekt bijvoorbeeld vergaderruimtes die buiten gebruik zijn en als collegezaal kunnen dienen.

Renovatie nodig

Om de problemen te verhelpen is een grondige renovatie van het gebouw nodig. De renovatie van het gebouw staat al langer op de agenda. Eind 2018 mislukte de aanbesteding, waardoor de verbouwing werd uitgesteld. De universiteit bereidt nu een nieuwe aanbesteding voor.

Wanneer het gebouw weer open kan is nog onduidelijk. De universiteit hoopt dat de eerste werkzaamheden begin 2023 van start kunnen. Abawi: “Het gaat echt om een grondige renovatie, dus we verwachten niet dat dat binnen een jaar klaar is.”

tinbergen-gebouw-renovatie-cepezed-architect-artist-impression-1

Lees meer

Renovatie Tinbergengebouw half jaar vertraagd door mislukte aanbesteding

De overspannen aannemersmarkt leidde ertoe dat geen enkele aannemer bereid was de klus te…