Bron: youtu.be

De populariteit van de hockeyvereniging viel Anne van Verre, bestuurslid van Never Less, al op tijdens de Eurekaweek. “Wij merkten toen al dat we bijna vol zaten, dus toen hebben wij de inschrijvingen gesloten.” De reden van de vroegtijdige sluiting was om zo de studenten die een week later naar de open avond zouden komen, ook een kans te bieden om zich in te schrijven. Op die avond zat de vereniging binnen vijf minuten vol. Toch wilden Anne en haar team de studenten niet teleurstellen, daarom zijn ze dit jaar begonnen met het instellen van een wachtlijst. “Binnen een halfuur hadden we al bijna zestig mensen op de wachtlijst staan”, zegt Anne.

Geluk

Als je eenmaal op de wachtlijst staat, dan kan je niets anders dan geduld hebben en hopen op een beetje geluk. Luc Rijk en Jesse Stokx, eerstejaarsleden van Never Less, behoren tot de gelukkigen. Beiden stonden op de wachtlijst, maar tot hun verbazing stonden ze vrij snel bovenaan. “We dachten eigenlijk: dit wordt hem niet, maar toen hadden we uiteindelijk toch geluk dat we erbij konden”, vertelt Luc.

Karlijn Poos nam zich al ver vóór de start van het collegejaar voor om lid te worden van de hockeyvereniging. Toch wachtte ze tot de open avond met het doorhakken van de knoop. Tijdens de avond kwam ze erachter dat ze niet de enige was. “Tijdens de open avond zaten de inschrijvingen al snel vol!” Ze heeft een week in spanning gewacht en kon uiteindelijk toch lid worden.

Trainen tot laat op de avond

Van Verre zou, als Never Less de capaciteit had, graag iedereen toelaten. Daarom heeft de club een aantal maatregelen genomen, zodat zoveel mogelijk hockeyspelers de mogelijkheid hebben om mee te trainen. Zo spelen de teams tot laat op de avond door; de trainingen gaan op de maandagavond zelfs nét niet door tot middennacht. Het late trainen ziet misschien niet iedereen zitten, maar de hockeyers zien dit juist als iets positiefs. “Stiekem vind ik het wel leuk”, zegt Karlijn. “Je kan van tevoren nog gezellig eten met andere mensen.”