Door de lockdown waren de campussen zo goed als verlaten en was het voor de kleine supermarktketen al die maanden niet mogelijk om de deuren open te houden. Alle negen campusfilialen in Nederland waren al die tijd dicht, met uitzondering van die in Utrecht.

Hoofd boven water

Het waren geen gemakkelijke maanden. De ondernemers wisten het hoofd uiteindelijk boven water te houden dankzij steun van de overheid, het payrollbedrijf waarmee de supermarkt samenwerkt en het moederconcern.

De winkel aan het Tinbergenplein is nu nog leeg. Vanaf aanstaande maandag gaat het vaste team aan de slag om de schappen te vullen, en een week later, op de dag dat de Eurekaweek van start gaat, gaan de deuren weer open. Wel wat minder lang dan voor de lockdown: doordeweeks van 8 uur ’s ochtends tot 18 uur ’s avonds. Eerder was dat 21 uur.

“Dat heeft ook met capaciteit te maken”, licht een woordvoerder toe. Net als veel horecazaken en andere winkels is het voor Spar University moeilijk om flexibel personeel te vinden. “We hadden natuurlijk veel internationale studenten in dienst, maar die zijn grotendeels niet meer in Rotterdam. We zijn dus hard op zoek naar nieuwe mensen.”

foodplaza-video

Lees meer

Campusondernemers: ‘We kunnen ons hoofd amper boven water houden’

Campusondernemers zitten in zwaar weer door de pandemie. In de Food Plaza vertellen…