Volgens Jon de Ruijter, directeur van Erasmus Sport, beperkt de legionellabesmetting zich tot de dameskleedkamer. “Bij tests in de zomer ontdekten we dat de normwaarde voor de legionellabacterie werd overschreden.” Daarop is de kleedkamer onmiddellijk afgesloten. Ook de andere kleedkamers zijn getest: daar werd geen overschrijding waargenomen.

Nieuwe leidingen

kleedkamer afgesloten legionella erasmus sport foto Elmer (2)
Ook bij de kleedkamers zelf staat een bordje. Hierop staat dat het gaat om een ’technische storing’.

Sinds twee weken is de herenkleedkamer bij het fitnesscentrum ook gesloten, omdat die ruimte de wateraansluiting deelt met de dameskleedkamer. Om nieuwe besmettingen te voorkomen, worden de leidingen bij de kleedkamers aangepast. “Het is een klein gelukje dat die twee kleedkamers een eigen aansluiting hebben. Daardoor zijn de andere kleedkamers niet besmet”, zegt De Ruijter.

De werkzaamheden aan de leidingen zijn inmiddels afgerond. De Erasmus Sport-directeur hoopt binnen twee weken een nieuwe legionellatest te doen. Als er dan geen legionella meer wordt aangetroffen kunnen de kleedkamers weer snel open.

6juni2018_Erasmus_sport_gebouw_veld_3

Lees meer

Samen douchen is voorbij in het nieuwe sportcentrum

In het nieuwe sportcentrum krijgt iedereen zijn eigen douchehokje. Ook krijgen…