Sergio Andreas, eerstejaarsstudent Rechten

Sergio Adreas
Beeld door: Feba Sukmana

“Vorige week was de eerste dag van mijn nieuwe blok. Ik heb mijn medestudenten van dit blok voor het eerst ontmoet. Ik studeer Rechten, een Nederlandse opleiding, dus al mijn medestudenten waren aanwezig. Het was geweldig. De tutor gaf ons de tijd om elkaar te leren kennen en met elkaar te praten voor we met het hoorcollege begonnen.

“Ik was de afgelopen weken alleen. Dus ik denk dat het wel kan dat ik zonder een test te doen naar een offline college ga. Ik heb nog geen sneltestkit van de universiteit gekregen. Als ik de testkit van de universiteit of de overheid krijg, doe ik die vrijwillig. Dit is een voorzorgsmaatregel die helpt de mensen in je omgeving te beschermen. Dat vind ik prima, zolang we die niet zelf hoeven te kopen. Want weet je, een test kost vijf euro. Als je die elke keer moet kopen voor je hierheen komt, wordt het een dure grap.”

Coronatest

Read more

Gratis corona-zelftesten vanaf woensdag beschikbaar

Studenten en medewerkers kunnen vanaf woensdag 10.00 uur gratis zelftesten aanvragen. Dat…

Chiara, masterstudent Bestuurskunde

Chiara
Beeld door: Feba Sukmana

“Voor afgelopen november waren de meeste colleges offline. In onze opleiding zitten maar 25, 30 mensen en veel daarvan zijn nog niet in Nederland. Voor ons was het dus gemakkelijk om naar college te gaan. In december hadden we hybride colleges, maar dat waren er maar een paar.

“Ik vind het fijn dat de campus weer open is. Een maand geleden kon je geen plekje vinden in de bibliotheek, omdat daar maar een beperkt aantal plekken beschikbaar was. Maar dat is nu beter. Het is een stuk gemakkelijker om je scriptie te schrijven tussen mensen die hetzelfde doen. Ik vind het wel oké om als je symptomen hebt een verplichte zelftest te doen voor je naar de campus gaat.”

Pieter Zhao, derdejaarsstudent Geschiedenis

Pieter Zhao
Beeld door: Feba Sukmana

“Ik ben nu bezig met het afronden van mijn bachelor en in december waren mijn laatste colleges. De afgelopen maanden kwam ik bijna elke dag naar de campus voor een studeerplek. Er verandert dus niet veel voor mij. Maar ik ben blij dat er nu meer studeerplekken op de campus zijn en dat de Spar weer opengaat.

“Ik heb nog geen zelftests ontvangen. We hebben van de universiteit veel e-mails gekregen over de zelftests, maar die lees ik niet meer. Ik doe de zelftest vrijwillig als ik de testkit van de universiteit krijg. Als we die zelf moeten kopen, zou ik dat vervelend vinden. Het hangt ervan af hoe duur die is.”